autostoel voor kinderen

Een autostoel voor kinderen, waarom is dit zo zeer nodig?

Wie op reis gaat met de kinderen in de auto moet zijn kindjes waarschijnlijk vervoeren in een kinderautostoel voor kinderen. Als je kind onder de 1.35 meter is ben je verplicht om dit te doen volgens de wet. Dit heeft veel verschillende redenen en zitten ook nog verschillende regels verbonden aan autostoel voor kinderen. Alles wat je erover moet weten vind je in deze log over autostoelen voor kinderen!

Wat zijn de gevaren van reizen zonder autostoel voor kinderen

Wanneer je een kind hebt onder de 1.35 meter is er een grote kans dat er tijdens een ongeluk meerdere verwondingen met fatale gevolgen kunne gebeuren. Een kind is namelijk nog te klein om in een autogordel te zitten. De banden komen niet op de plekken die nodig zijn en kunne een kind in de knoop laten raken en tot verstikkingbrengen. Dit is dus erg gevaarlijk. In een autostoel gebeurt dit niet en zit het kind goed vast als je dit goed doet.  Als je dit niet goed doet kan het kind alsnog schade oplopen maar dan minder erg. In het volgende stukje lees je de gevolgen van een slecht vastgezette stoel.

Slecht vast gezette stoel, wat zijn de gevolgen

Als je een stoel niet goed vast zet dan krijg je te maken met een losse stoel die dus van zijn plek kan schieten. Dit kan dodelijk zijn. Wat ook dodelijk kan zijn is als het stoeltje voor in de auto staat met de airbag aan. Als de airbag afgaat en open gaat wordt het kind in de autostoel gelanceerd. Dit zorgt er voor dat het kind zijn nek breekt. Zet de airbag dus uit voordat je gaat rijden met je kind als het stoeltje geplaats is voor in de stoel. Alles voor de veiligheid van je kind.

Kosten van een stoel

Afhankelijk van de kwaliteit en het merk van het stoeltje betaal je een prijs. Deze prijs is vaak hoog als je een A-merk hebt. Hiervoor betaal je niet alleen de kwaliteit maar ook voor het merk. Grote merken hebben altijd een certificaat dat de autostoelen voor kinderen veilig zijn. Meerdere tests vinden er plaats om zeker te weten dat het stoeltje goed genoeg is. Veiligheid is belangrijk vooral als het om de stoeltjes gaat.

Kort samengevat

Als je een stoeltje besluit te nemen let er dan op dat je deze goed vastzet en dat je een stoeltje koopt van de juiste kwaliteit.