Crosley platenspeler: muziek van vinyl voor je kind

De vinyllangspeelplaat: je kind zal waarschijnlijk niet weten wat het is. Toch is deze plaat bezig met een nostalgische comeback. Zo kun je je kind op een speelse wijze een stukje geschiedenis meegeven. Met een Crosley platenspeler kan hij of zij urenlang plaatjes draaien in zijn of haar kamer.

 

Een merk met geschiedenis

 

Crosley werd in 1920 opgericht door Powel Crosley. Hij begon niet met een platenspeler natuurlijk, maar met betaalbare radio voor iedere doelgroep. Voor zeven dollar kon je al een radio kopen terwijl de prijs voor andere merken op 100 euro of meer lag. Dat was een kapitaal in die tijd.

In 1922 startte Powel Crosley een radiozender met commerciële doeleinden. Ja, toen al.

 

Crosley platenspeler: hoge kwaliteit

 

Maar het merk verwierf pas echt bekendheid met zijn Crosley platenspelers. Deze zijn van hoge kwaliteit en hebben het uiterlijk van de oude platenspelers uit de jaren 50. Ze zijn bovendien te koop in allerlei leuke kleuren, die de kamer van je kind echt opfleuren.

 

Aan de slag met vinylplaten

 

Er worden tegenwoordig weer veel vinylplaten verkocht. In 2015 zo’n 650.000. Die platen worden niet gekocht door ouderen, maar door twintigers. Steeds meer jongeren luisteren liever een plaat af dan dat ze muziek streamen. Het is leuk je kind te introduceren met deze rage. Er zijn weer heel veel platen te koop en natuurlijk vind je op heel veel rommelmarkten nog echt ouderwetse langspeelplaten. Grijs gedraaid door een vorige generatie.

 

Terug naar de jaren 50

 

Het leuke van een Crosley platenspeler is niet alleen dat je er platen op kunt draaien, hij past ook nog eens helemaal in de stijl van die tijd. De Crosley platenspeler kan een mooi centraal punt worden in de kinder- of tienerkamer terwijl je kind ontdekt hoe je het beste plaatjes kan draaien.  En hij hoeft niet alleen langspeelplaten af te draaien, ook singles kan de platenspeler aan. En mocht je kind toch nog terug willen naar moderne tijden: geen nood, de Crosley platenspeler heeft vaak in sommige gevallen ook een USB uitgang.